flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча група із доступності до правосуддя провела офіційний візит у судах Волинської області

25 червня 2018, 17:53

Робоча група із доступності до правосуддя та судової процедури для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення відвідала суди Волинської області. Гостей приймали Луцький міськрайонний суд Волинської області, Апеляційний суд Волинської області.

Київський апеляційний адміністративний суд представляла Оксана Чайківська, головний спеціаліст відділу прийому та надання інформаційних послуг (інформаційний центр).

У перший день Робоча група обговорила з представниками Луцького міськрайонного суду Волинської області, які є можливості у підвищенні рівня доступності суду  та судової процедури. Це стосувалося не лише відвідувачів судової установи, а й осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. В обговорення взяли участь член Ради суддів України Інна Плахтій та керівник апарату суду Наталія Тимощук.

Наступного дня Оксана Чайківська та Олександр Вознюк, голова ВГОІ «Правозахисна спілка інвалідів», на запрошення голови Ради адвокатів Волинської області Галини Руденко стали учасниками семінару адвокатів. Під час цієї зустрічі Олександр Вознюк розповів про інклюзивний суд, а Оксана Чайківська, зі свого боку, поділилася інформацією про досягнення Київського апеляційного адміністративного суду на шляху до універсального дизайну.

Також Робоча група у стінах Апеляційного суду Волинської області провела семінар «Інклюзивний суд: основні поняття та шляхи розвитку». Учасниками були судді та працівники Апеляційного суду Волинської області, Господарського суду Волинської області, Волинського окружного адміністративного суду та судів, які знаходяться в юрисдикції Волинського апеляційного округу, та судів міста Луцька. Тренерами, як завжди, були представники Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів» та громадської організації «Інститут судового менеджменту».

У третій день офіційного візиту Робоча група із забезпечення доступності суду та судової процедури для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення провела засідання, на якому підсумували результати проведеної роботи та обговорили плани майбутніх заходів .

Результати робочого візиту ми вже скоро зможемо спостерігати у судах не тільки столиці, але й усієї України.  

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС