flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочала свою роботу дводенна конференція про здобутки і виклики публічної служби й адміністративного судочинства

09 липня 2018, 13:53

Сьогодні вперше провели Міжнародну науково-практичну конференцію "Публічна служба й адміністративне судочинство: здобутки і виклики". На відкритті були присутні судді Київського апеляційного адміністративного суду, а саме: Олена Губська, Олександр Беспалов, Яна Глущенко, Оксана Епель, Ігор Петрик.

Яна Глущенко, Олександр Беспалов, Оксана Епель

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська розпочала дводенну конференцію вітальною промовою. Вона наголосила на тому, що "якість державного управління є маркером ефективності держави. Верховний Суд має на меті закласти фундамент розвитку публічної служби в Україні". Голова Верховного Суду також зазначила, що адміністративні суди здатні виправити ситуацію в країні.

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Олена Губська виступила з доповіддю про зарубіжний досвід правового регулювання працевлаштування та проходження публічної служби, а також оголосила рекомендації для України. У своїй доповіді Олена Анатоліївна цікаво порівняла інститути працевлаштування державних службовців у Франції, Великобританії та Німеччині з Україною [завантажити доповідь]

Олена Губська

Конференцію відвідали багато іноземних партнерів та представників судової гілки влади з Німеччини, Польщі та Латвії. Йорг Пуделька, суддя адміністративного суду м. Берлін, відзначив тісне та плідне співробітництво України з Німеччиною в галузі права. 

Кожен з доповідачів наголошував на тому, що ми живемо в епоху реформаторських змін та переходимо на нові щабелі адміністративного судочинства. Тож, державні службовці повинні бути вірними своїй справі, поважати закон, а судді -  бути неупередженим під час відправленні правосуддя.

Ми вдячні спікерам за плідну дискусію та сподіваємося, що їхні наукові доробки будуть використанні у реалізації судової реформи. 

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС