flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Створити простір, доступний кожному. Досвід Київського ААС

03 серпня 2018, 17:29

Задля реалізації Програми щодо забезпечення безбар'єрного доступу до правосуддя людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, етики спілкування з людьми з інвалідністю у Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду для суддів та працівників апарату судів провели семінар-тренінг "Інклюзивний суд: основні поняття і шляхи розвитку". Організаторами стали ВГОІ "правозахисна спілка інвалідів", ГО "Інститут судового менеджменту", Національна асамблея людей з інвалідінстю України. 

Київський ААС представляли суддя-речник Євген Мєзєнцев, начальник відділу (служби) судових розпорядників Володимир Порохня, секретар судового засідання Андрій Мідянка, головний спеціаліст відділу прийому та надання інформаційних послуг (інформаційний центр) Оксана Чайківська. До речі, Оксана є членом Робочої групи із доступності до правосуддя та судової процедури для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

З 2015 року Київський апеляційний адміністративний суд поступово адаптовує свої приміщення для всіх груп населення. Сьогодні на заході Євген Мєзєнцев розповідав про наш досвід у напрямку зміни дизайну Київського ААС на універсальний. Переглянути презентацію можна тут.

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС