flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Українські судді зустрілися з ірландськими колегами задля обміну досвідом та ознайомленням з ірландською системою правосуддя

07 вересня 2018, 15:05

Українські судді зустрілися з ірландськими колегами задля обміну досвідом та ознайомленням з ірландською системою правосуддя

 

4 вересня 2018 року в Апеляційному суді міста Києва відбулася зустріч делегації представників системи правосуддя Ірландії із українськими суддями. Делегація прибула в Україну задля обміну досвідом на запрошення Національної школи суддів України за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу.

Київський апеляційний адміністративний суд представляла заступник голови суду Світлана Шелест.

Голова Апеляційного суду Ірландії Джордж Бірмінгем розповів про роль судді, його незалежність, довіру суспільства та порушення етичних питань. Суддя Верховного Суду Ірландії Джон Мак Менамін познайомив учасників заходу із судовою системою Ірландії, добором, призначення та підготовкою суддів. Зі свого боку адвокат (баристер) Хелен Бойл виступила з доповіддю про безсторонність суду, роль адвоката (баристера) у судовому процесі.

Джерело фото – Національна школа суддів України

Цікавими для українських суддів була тема забезпечення незалежності та безсторонності суду. Ірландський досвід забезпечення довіри суспільства до правосуддя викликав теж значний інтерес, адже Ірландія – один зі світових лідерів за рівнем довіри до суду.

Серед присутніх також були заступник керівника операційного департаменту Консультативної місії Європейського Союзу Розалін Шиган, суддя Конституційного Суду України, член Консультативної ради європейських суддів від України Віктор Городовенко, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, голова Апеляційного суду міста Києва  Ярослав Головачов, судді.

Далі у програмі візиту ірландської делегації – зустріч із очільниками вітчизняної системи правосуддя та кандидатами на посаду судді в Національній школі суддів України.

За посиланням відео зустрічі делегації представників системи правосуддя Ірландії із кандидатами на посаду судді, які проходять спеціальну підготовку в Національній школі суддів України.

Джерело фото – Національна школа суддів України

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС