flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Олена Губська бере участь у тренінгу з вивчення принципу верховенства права в сфері охорони довкілля

14 вересня 2018, 15:33

Протягом 12-13 вересня у м. Львові проходить дистанційний навчальний курс для суддів «Права людини та охорона довкілля». Київський апеляційний адміністративний суд представляє суддя Олена Губська. Над розробкой курсу працювала Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-людина» за сприяння Національної школи суддів України та фінансової підтримки USAID «Нове правосуддя».

Під час навчання судді оволодівають новими знаннями щодо Оргуськоі конвенції, Конвенції про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля, Закону України про оцінку впливу на довкілля. У дискусному форматі учасники висловлюють свої позиці та вирішують безліч практичних завдань.

Захід вступним словом відкрила радник з юридичних питань Програми USAID «Нове правосуддя» Ірина Зарецька, яка розповіла історію створення проекту щодо захисту довкілля та етапи його становлення. Директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна висловила радість з приводу розширення аудиторії курсу, що свідчить про небайдужість до піднятих організаторами питань.

Курс для слухачів впродовж двох днів викладають судді – Лариса Зуєва, Наталія Курій, Володимир Гевко та Сергій Павлінчук.

Учасники працюють у малих групах над окремими питаннями, пов’язаними з охороною навколишнього середовища в контексті прав людини. Цей курс покликаний допомогти суддям засвоїти принцип верховенства права в сфері охорони довкілля, застосування якого слугує необхідним орієнтиром і полегшує розгляд справ у цій галузі.

Слухачі аналізують судову практику та тенденції щодо оцінки судами засобів правового захисту екологічних прав. Проводять показове судове засідання задля кращого засвоєння матеріалу. Наприкінці тренінгу підіб’ють підсумки та поділяться враженнями і думками щодо подальшого розвитку курсу.

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС