flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація для мешканців АР Крим та м. Севастополя

30 травня 2018, 15:16

Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» визначено статус території України, тимчасово окупованої внаслідок збройної агресії Російської Федерації, встановлено особливий правовий режим на території АР Крим та м. Севастополь, а також визначено особливості діяльності державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій в умовах цього режиму, додержання та захисту прав і свобод людини і громадянина, а також прав і законних інтересів юридичних осіб.


На виконання вимог ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» Київським апеляційним адміністративним судом здійснюється:


• розгляд адміністративних справ, підсудних Севастопольському апеляційному адміністративному суду;


• визначення територіальної підсудності адміністративних справ, підсудних місцевим загальним судам як адміністративним судам, розташованим на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.


В Інформаційному центрі Київського апеляційного адміністративного суду можна отримати інформацію про рух вказаних адміністративних справ, а саме: інформацію щодо надходження справи до суду, відкриття апеляційного провадження, дати призначення справи до апеляційного розгляду, результатів розгляду справи, районного суду, до якого направлено справу до розгляду та ін.


За повідомленням УДППЗ «Укрпошта», пересилання поштових відправлень, адресованих одержувачам населених пунктів АР Крим та м. Севастополя, призупинено, у зв’язку з чим не здійснюється направлення судових викликів та повідомлень, а також копій судових рішень таким одержувачам.


У зв’язку з цим у розділі «Виклики і повідомлення у справах» постійно оновлюється інформація про розгляд справ, однією зі сторін у яких є особи, що проживають /розташовані на території АР Крим та м. Севастополя.


Крім того, з текстами ухвалених у справах судових рішень можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень.