flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд ЗМІ: Профільний парламентський комітет підтримав законодавчий механізм забезпечення прав і соціальних гарантій працівників апарату ВРЮ та Секретаріату ВККС

24 липня 2014, 09:22

На засіданні комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя народні депутати розглянули низку законодавчих ініціатив, зокрема, проект закону "Про внесення змін до Закону України" Про відновлення довіри до судової влади України "(щодо забезпечення прав і соцгарантій працівників апарату ВРЮ та Секретаріату ВККС 4044а).

Даним законопроектом пропонується тимчасово до призначення голів Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів і надати право керівникам секретаріатів названих органів призначати і звільняти працівників, надавати їм відпустки, присвоювати ранги та встановлювати надбавки за вислугу років відповідно до чинного законодавства.
            Цю законодавчу ідею підтримала керівник апарату ВРЮ Ольга Булка, яка повідомила, що з 11 квітня ц.р. повноваження всіх членів цього конституційного органу (крім тих, хто входив до її складу за посадою, тобто голова Верховного Суду України Ярослав Романюк) були припинені.

"З цього моменту у ВРЮ не було видано жодного наказу. На сьогоднішній день два працівника апарату вже досягли пенсійного віку, чотири працівниці перебувають на лікарняному, після чого їм потрібно оформити відпустку по догляду за дитиною, шість працівників хочуть звільнитися у зв'язку з переходом на іншу роботу ", - розповіла пані Булка, додавши, що 60% працівників апарату ВРЮ (всього в цьому органі працює близько 200 чоловік) мають право на щорічну відпустку, але скористатися ним зі зрозумілих причин не можуть. У зв'язку з цим керівник апарату ВРЮ закликала законодавчо врегулювати це питання.

 Детальніше: pravo.ua/news.php