flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча нарада голів комітетів Ради суддів України

18 серпня 2014, 09:46

14 серпня 2014 року відбулася робоча нарада голів комітетів Ради суддів України. У робочій нараді, зокрема, взяли участь: голова Ради суддів України, голова Комітету стратегічного розвитку та комунікації (в тому числі ЗМІ) Валентина Сімоненко, голова Комітету забезпечення гарантій незалежності суддів Михайло Новіков, голова Комітету з питань правового захисту суддів, соціального захисту суддів та їх сімей В’ячеслав Наставний, голова Комітету  адміністрування та організаційного забезпечення діяльності суду Григорій Алейніков, голова Комітету бюджетного планування, фінансового та матеріально-технічного забезпечення Богдан Моніч, голова Комітету етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Тетяна Чумаченко, секретар Ради суддів України Анатолій Марцинкевич.

Голова Ради суддів України поінформувала присутніх зі змістом деяких листів-звернень, що надійшли останнім часом до вищого органу суддівського самоврядування. Так, за словами Валентини Сімоненко, частина звернень стосуються приміщень судів, у яких вже розміщаються суди, або які передані для розміщення судів, щодо безпеки суддів та їх сімей, їх соціального захисту та дотримання Кодексу суддівської етики. Голова РСУ наголосила на необхідності приділення особливої уваги розгляду звернень, які надходять до цього органу суддівського самоврядування, адже в таких листах міститься інформація, яка так чи інакше стосується діяльності судової влади, а відтак впливає на авторитет судів і суддів у суспільстві. Також, з метою поліпшення іміджу судової влади, налагодження комунікацій з громадськістю та ЗМІ Радою суддів України запроваджено щомісячні прес-конференції та низку громадських заходів, — повідомила Валентина Сімоненко.

Учасники зібрання обговорили організаційні питання роботи Комітетів РСУ, зміст майбутнього Положення про Комітети РСУ.

Також головами Комітетів Ради судів України обговорено попередній перелік питань, які будуть винесені на чергове засідання РСУ та питання підготовки наступного етапу ХІІ позачергового з‘їзду суддів України.

Джерело: rsu.court.gov.ua/novini/vidbulasya-robocha-narada-goliv-komitetiv-radi-suddiv-ukra%D1%97ni.html