flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Огляд ЗМІ: ВР пропонують врегулювати статус суддів АРК на материку

19 серпня 2014, 09:50

Суддям, які працювали в судах Криму і щодо яких видано накази про їх відрядження до судів на материку, суддівська винагорода та допомога на оздоровлення виплачуються в суді, до якого їх відряджено, починаючи з наступного дня, до якого їм було виплачено суддівську винагороду, та до дня видання наказу про їх відрядження.

Такі норми передбачені законопроектом №4509а „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення правового та соціального захисту суддів”. Автори проекту народні депутати Олег Бондарчук та Олег Осуховський пропонують врегулювати статус суддів АРК та м. Севастополь, які виявили бажання працювати на материку.

Суддям, які працювали в судах України на тимчасово окупованій території і виявили бажання переїхати з цієї території у зв’язку із її тимчасовою окупацією Російською Федерацією, гарантується право на переведення на роботу на посаду судді до іншого суду у порядку, визначеному Законом України "Про судоустрій і статус суддів". Зокрема, змінами до Закону про судоустрій передбачено, що суддя за його заявою може бути відряджений до іншого суду відповідно до закону.

Такі судді з метою забезпечення правового та соціального захисту до їх переведення в установленому законом порядку вважаються відрядженими до інших судів, заяви про переведення до яких подано ними до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, про що головою відповідного суду видається наказ на підставі заяви судді та довідки з Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про наявність вакантної посади у суді.

Судді, які відряджаються до інших судів, не можуть здійснювати судочинство в установленому процесуальним законом порядку, крім інших повноважень, визначених законом. За ними зберігається право брати участь у вирішенні питань, що розглядаються органами суддівського самоврядування з правом дорадчого голосу.

У разі відсутності наказу про виключення судді зі штату суду Автономної Республіки Крим або міста Севастополя та відповідного запису у трудовій книжці судді в суді, до якого відряджено, переведено на роботу суддю, у трудовій книжці робиться запис про відрядження, переведення на роботу судді, що передує запису про видання наказу про зарахування до штату суду, до якого відряджено, переведено на роботу суддю.

Джерело:zib.com.ua/ua/96780-vr_proponuyut_vregulyuvati_status_suddiv_ark_na_materiku.html