flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Четверту Школу судової журналістики оголошуємо відкритою

13 червня 2018, 17:46

Четверту Школу судової журналістики оголошуємо відкритою

Традиційний навчальний проект Київського апеляційного адміністративного суду «Школа судової журналістики» сьогодні розпочав свою роботу. Він триватиме до 22 червня, а учасниками цього разу стали студенти першого курсу Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка.

Учетверте ми запросили студентів провести 3 тижні на теоретичних лекціях та практичних семінарах. У спілкуванні з суддями та працівниками Київського ААС, з медіаекспертами, медіаюристами, журналістами та експертами з комунікації учасники Школи отримають знання із загальних журналістських та профільних юридичних тем.

Загалом Школа судової журналістики включає ознайомчу екскурсію, теоретичні тренінги, інтерактивні заняття, відвідування судових засідань, органів та установ системи правосуддя, заходів партнерів, написання матеріалів та їх обговорення з координаторами Школи, публікацію матеріалів на сайті суду у розділі «Студентський блог». Наприкінці навчання учасники отримують сертифікати.

Сьогодні для студентів четвертої Школи судової журналістики ми провели день відкритих дверей.

На початку екскурсії учасники писали свої очікування від заходу. Одні хотіли дізнатися про судову систему, побачити зали судових засідань, поспілкуватися з суддями, навчитися писати позов, поспостерігати за судовим процесом, інші – познайомитися з цікавими людьми, навчитися виділяти головне, розібратися в нюансах судової журналістики.

Наші незмінні екскурсоводи помічник судді Вадим Гринчук та прес-секретар суду Ольга Шкіль розповіли про КААС, чим він відрізняється від інших судів, про апарат суду, а також про надходження справ – від отримання до розгляду суддею.

Цікавим стало відвідування зали судового засідання. Вадим та Ольга розповіли про етапи судового засідання, про учасників та роботу суддів безпосередньо під час відправлення правосуддя.

Після отримання великої кількості інформації студенти змогли поконкурувати між собою у  бліц-опитуванні про базові знання з правознавства та про отриману інформацію під час екскурсії.

Останньою локацією екскурсії став хол інформаційного центру для відвідувачів. Там ми розповідали про прийом документів, кімнату ознайомлення зі справами. Цікавою для учасників Школи стала інформація щодо забезпечення доступності суду для людей з інвалідністю, а також вони змоги протестувати мнемосхеми та контрастну розмітку.

На початку екскурсії студенти писали свої очікування, а наприкінці – свої враження. Найбільше нас потішили написи: «Виявляється суд – це цікаво», «Місія «поспілкуватися з чудовими людьми» виконана», «Весела та пізнавальна екскурсія», «Зрозуміли, що юридична/судова сфера – це НЕ нудно».

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС