flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Школа судової журналістики: стандарти та історія успіху

13 червня 2018, 17:48

Школа судової журналістики: стандарти та історія успіху


Сьогодні наш навчальний день вміщував дві лекції: разом з медіаекспертом Романом Кабачієм учасники Школи обговорили журналістські етику та стандарти, а громадська діячка, журналістка Ярослава Коба розповіла свою історію успіху.

Інформативний семінар Романа Кабачія є важливим для майбутніх журналістів, які планують працювати в Україні. Окрім ознайомлення з журналістськими стандартами (їх, до речі, 6!), студенти обговорили на реальних прикладах з українських інтернет-видань, яких саме стандартів не було дотримано у тій чи тій новині.                

На другому етапі лекції Роман Кабачій ознайомив учасників Школи судової журналістики з основними ознаками «джинси» (замовних матеріалів) як політичної, так і економічної. І також на реальних прикладах разом визначали, якими словами-маркерами або які заголовки використовують українські видання у «джинсі».

Зі свого боку Ярослава Коба розповіла свою історію успіху та роботу у розслідувальній журналістиці на телеканалі «1+1». На прикладах відеосюжетів програми «Гроші» лекторка разом зі студентами проаналізувала креативні рішення у реалізації та подачі цікавих ідей.

Одними з основних закликів Ярослави Коби до майбутніх журналістів були не соромитися, не боятися та ставити питання, на які респондент не давав відповідей. Тоді і сюжети, і статті відрізнятимуться та будуть цікавими для аудиторії.

Дякуємо нашими лекторам, які вкотре нас підтримали та поглибили знання учасників Школи судової журналістики про майбутню професію.

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС