flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колегія суддів Київського ААС завершила розгляд справи про будівництво житлового комплексу для військовослужбовців

25 вересня 2018, 15:23

Колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду під головуванням судді Тетяни Вівдиченко розглянула заяву про перегляд постанови Київського ААС від 04 квітня 2017 року за нововияленими обставинами у справі № 826/1489/17 за адміністративним позовом Центрального територіального управління капітального будівництва до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, треті особи: ТОВ «Північно-український будівельний Альянс», ТОВ «Укрбуд Девелопмент», Зельдіч Марк Вікторович, Левченко Юрій Володимирович, Юркевич Анжеліка Василівна.

Нагадаємо, що справа стосувалася скасування наказу Державної архітектурно-будівельної інспекції України № 61 від 20 січня 2017 р. «Про анулювання дозволу на початок виконання будівельних робіт» та зобов'язання інспекції включити до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, відомості про будівництво житлового комплексу для військовослужбовців у Шевченківському районі м. Києва.

Постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 01 березня 2017 р. повністю задоволено адміністративний позов Центрального територіального управління капітального будівництва.

Апеляційні скарги на рішення суду першої інстанції подали Державна архітектурно-будівельна інспекція України, Зельдіч Марк Вікторович, представник Левченка Юрія Володимировича – Чернишенко Тетяна Вікторівна.

Колегія суддів під головуванням Тетяни Вівдиченко 04 квітня 2017 року постановила апеляційні скарги задовольнити, рішення суду першої інстанції скасувати, у задоволенні адміністративного позову Центрального територіального управління капітального будівництва відмовити.

Центральне територіальне управління капітального будівництва подало заяву про перегляд постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 04 квітня 2017 року за нововиявленими обставинами. 17 вересня 2018 року колегія суддів відмовила у задоволенні такої заяви, а постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 04 квітня 2017 року – залишила в силі.

 

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС