flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати роботи та заплановані заходи майбутньої співпраці канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи в Україні та Ради суддів України

25 вересня 2018, 15:30

Сьогодні Євген Мєзєнцев, суддя-спікер Київського апеляційного адміністративного суду, взяв участь у засіданні Наглядового комітету канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи в Україні.

Учасники обговорювали співпрацю Проекту з Радою суддів України у період з квітня по вересень 2018 року. Вона безпосередньо здійснювалася з головою і заступником голови РСУ, з головою Комітету з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів.

 

 

Метою і очікуваним кінцевим результатом співпраці за напрямком, пов’язаним з конфліктом інтересів, є:

- зміцнення потенціалу РСУ у наданні допомоги суддям у питаннях етики та запобігання і врегулювання конфлікту інтересів;

- зміцнення потенціалу РСУ у захисті суддівської незалежності.

Також під час засідання були обговорені плани на майбутнє на період з 1 жовтня 2018 року по 31 березня 2019 року:

- робота над оновленням Посібника з питань конфлікту інтересів для суддів;

- продовження роботи над законодавчими змінами щодо відповідальності суддів за вчинення дій в умовах процесуального конфлікту інтересів

- розробка стандартів організації роботи суду, розробка заходів щодо охорони судів та суддів;

- створення постійного дебат-клубу за участю журналістів та розробка типових заходів реагування на факти поширення в ЗМІ недостовірної інформації тощо. 

У рамках цього напрямку співпраці було проведено 5 заходів, а саме: орієнтаційний курс щодо надання міжнародної технічної допомоги РСУ спільно з проектом «Нове правосуддя» (11 квітня), тренінг з управління часом та підвищення особистої ефективності для співробітників відділу ДСА, відповідальних за організаційне забезпечення діяльності органів суддівського самоврядування (25 квітня), сесія зі стратегічного планування, виїзне засідання у Львові (15 червня). 

Співпраця Проекту з РСУ є дуже важливою і носить виключно практичний характер. Продовження співпраці буде сприяти зміцненню потенціалу РСУ та її членів з метою підвищення якості судових послуг, посилення верховенства права, покращення доступу до правосуддя і захиступрав та свобод громадянина.

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС