flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей для 9-класників Печерської гімназії №75

25 вересня 2018, 15:37

Київський апеляційний адміністративний суд продовжує традицію проведення днів відкритих для учнів Печерського району. Сьогодні ми провели день разом з 9-класника Печерської гімназії №75.

На початку екскурсії гості писали свої очікування від заходу. Одні хотіли дізнатися про роботу суду і судді, побачити судове засідання, інші – посидіти в кріслі судді.

Наші незмінні екскурсоводи Вадим Гринчук та прес-секретар суду Ольга Шкіль розповіли учням про КААС, чим він відрізняється від інших судів, про апарат суду, а також про надходження справ – від отримання до розгляду суддею.

Захопливим для дітей стало відвідування зали судового засідання. Там вони змоги відчути себе суддями, зайнявши почесні місця, сторонами процесу, секретарями та вільними слухачами. Вадим та Ольга розповіли про етапи судового засідання, про учасників та роботу суддів безпосередньо під час відправлення правосуддя.

Після отримання великої кількості інформації учні змогли поконкурувати між собою у зборі пазлів із зображення зали судового засідання разом із сторонами процесу, а також пройти бліц-опитування з питаннями про базові знання з правознавства та про отриману інформацію під час екскурсії.

Останньою локацією екскурсії став хол інформаційного центру  для відвідувачів. Там ми розповідали про прийом документів, кімнату ознайомлення зі справами. Цікавою для гостей стала інформація щодо забезпечення доступності суду для людей з інвалідністю. Учні змоги протестувати мнемосхеми та контрастну розмітку. Після екскурсії учні гімназії №75 отримали на згадку браслети «Fortune favors the brave».

На початку екскурсії учні писали свої очікування, а наприкінці – свої враження. Найбільше нас розвеселили написи: «Всі сміялися, все гуд», «Було цікаво і весело, було багато вражень», «Цікаво все розповідали. Вікторина - здорово, хоча хотіла побачити велику залу з молоточком» :)

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС