flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Політико-правовий форум. Основні дискусійні питання

02 жовтня 2018, 16:48

Сьогодні, 28 вересня 2018 року, розпочався Політико-правовий форум «Перспективи та стратегії для України на 2019 рік». Київський апеляційний адміністративний суд представляла суддя Олена Губська.

Під час першої дискусійної панелі, яку модерувала адвокат, к.ю.н. Любов Бартащук, виступали відомі політики та правники. Брали активну участь у дискусії суддя Великої Палати Верховного Суду, Голова Ради суддів України Олег Ткачук, народний депутат України Валерій Карпунцов, член Вищої Ради правосуддя Тетяна Малашенкова, голова комітету з кримінального та кримінально-процесуального права ВГО «Асоціація правників України» Євгеній Солодко, адвокат, партнер-керівник АО «Pavlenko Legal Group» Олександра Сасіна.

Учасники обговорювали актуальні питання на шляху розвитку правової держави України: питання запуску роботи ДБР, ефективні розслідування, незалежність прокурора, довіра до судової влади, єдність судової практики та юридичний супровід виборчої кампанії.

У другій дискусії «Верховенство права чи політична доцільність» підняли питання: доцільність внесення змін до Конституції, що заважає виконувати чинну Конституцію, зміни до Основного закону в умовах передвиборчої кампанії, судова реформа і механізми її впровадження, тиск на суд та європейські стандарти, кримінальні провадження стосовно політиків.

Під час третьої дискусії учасники охопили питання нових облич у політиці, проблеми законодавчих ініціатив та політичного популізму, гендерний розподіл в парламенті.

ПРЕС-СЛУЖБА Київського ААС