flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено нову Інструкцію з діловодства в адміністративних судах України

16 січня 2014, 09:50

Шановні громадяни!

Доводимо до вашого відома, що відповідно до наказу Державної судової адміністрації України №174 від 17.12.2013р. з 1 січня 2014 р. встановлено нові правила ведення діловодства в адміністративних судах згідно з затвердженою  Інструкцією з діловодства в адміністративних судах України (далі - Інструкція).

Звертаємо вашу увагу на необхідності додержання вимог Інструкції зокрема в частині організації роботи з документами, що передаються електронними засобами зв'язку до установи суду.

З метою своєчасного та належного розгляду ваших електронних документів, просимо ознайомитися з нижче наведеним витягом з Інструкції з діловодства в адміністративних судах України та надсилати документи відповідно до її положень:

«2.2.6. Обробленню та реєстрації не підлягають електронні документи, у яких:

відсутня зворотна електронна адреса;

зворотна адреса невідома та в тексті документа відсутній підпис, за яким можливо ідентифікувати відправника;

не вказана електронна адреса одержувача, якому надійшов документ (рядок «Кому», «Копія» або «Прихована копія»).

Відкривати файли, що приєднані до таких електронних документів, заборонено

«2.2.7. Надсилання офіційного листа електронною поштою здійснюється за умови реєстрації документа та запису вихідного реєстраційного номера і дати документа у файл, що відповідає конкретному документу. Електронний лист є офіційним, якщо містить вкладення з текстом офіційного документа у вигляді файлу, скріпленого електронним цифровим підписом...»

«2.2.8. У разі якщо кінцевий адресат не має власної електронної адреси, в електронному листі необхідно вказати, кому адресована передана інформація, одночасно вказавши цю інформацію в рядку «Тема», який заповнюється обов’язково.»

«2.2.12. Архівні файли повинні бути у форматі «ZIP-архіву» або «RAR-архіву».

«2.2.14. У полі для тексту електронного листа зазначається найменування суду, посада, найменування підрозділу, ім'я та прізвище, код міжміського зв'язку та службовий телефон, адреса електронної пошти особи, яка його відправляла.»