flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено позачергові вибори Президента України

25 лютого 2014, 08:55

Верховна Рада України ухвалила Постанову "Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України"

 

П О С Т А Н О В А

ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ 

"Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України"

Враховуючи, що Президент України В.Янукович самоусунувся від виконання конституційних повноважень, що загрожує керованості держави,  територіальній цілісності і суверенітету України,  масовому порушенню прав і свобод громадян, виходячи з обставин крайньої необхідності, виражаючи суверенну волю Українського народу, Верховна Рада України   п о с т а н о в л я є :

1. Встановити, що Президент України В.Янукович у неконституційний спосіб самоусунувся від здійснення  конституційних повноважень та є таким, що не виконує свої обов’язки.

2. Відповідно до пункту 7 частини першої статті 85 Конституції України призначити позачергові вибори Президента України на 25 травня 2014 року.

3. Ця Постанова набирає чинності з моменту її прийняття.
 

Голова Верховної Ради України                   О.ТУРЧИНОВ

м. К и ї в

22 лютого 2014 року

№ 757-VІІ

________________________________________________________________________________


24 лютого, о 17:00 відбувся брифінг Голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, присвячений позачерговим виборам Президента України, призначеним на 25 травня 2014 року.

 На веб-сайті Центральної Виборчої комісії розміщено Календарний план основних організаційних заходів з підготовки проведення позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року.

Відповідно до частини шостої статті 17 Закону України « Про вибори Президента України» виборча кампанія з дострокових президентських виборів в Україні стартує  25 лютого 2014 року.